Cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, vă anunțăm că școala noastră va fi închisă Vineri, 14.04.2023 și Luni, 17.04.2023.

Ce sunt orele de legislație auto?

Orele de legislație auto sunt o componentă importantă a pregătirii șoferilor în vederea obținerii permisului de conducere. Aceste ore sunt ocazia perfectă pentru a învăța mai multe despre regulile de circulație și legislația care guvernează conducerea pe drumurile publice. În acest articol de blog, vom discuta mai în detaliu ce sunt orele de legislație auto și ce implică acestea, în conformitate cu Codul Rutier actualizat.

Definiție

Conform Codului Rutier, orele de legislație auto sunt definite ca fiind orele de teorie necesare în vederea obținerii permisului de conducere. Aceste ore sunt destinate să ofere cursanților informații despre regulile de circulație, semnele și marcajele rutiere, precum și despre legislația referitoare la conducerea pe drumurile publice.

Conținut

În ceea ce privește conținutul specific al orelor de legislație auto, acestea trebuie să acopere mai multe aspecte importante ale legislației rutiere. În primul rând, trebuie să se discute despre regulile de circulație, inclusiv limitările de viteză, distanța de siguranță, prioritatea de trecere și altele. De asemenea, trebuie abordate subiecte precum semnele rutiere, marcajele de pe carosabil și semnalizarea luminilor.

Orele de legislație auto trebuie să acopere, de asemenea, informații despre legislația referitoare la conducerea pe drumurile publice. Acesta include informații despre documentele necesare pentru a conduce un vehicul, precum și despre sancțiunile aplicabile în cazul încălcării regulilor de circulație.

În plus, conform Codului Rutier actualizat, o parte importantă a orelor de legislație auto trebuie să fie consacrată informațiilor despre siguranța rutieră și conducerea defensivă. Acesta include informații despre cum să evitați accidentele, cum să conduceți în condiții meteorologice dificile și cum să vă mențineți atenția la volan.

Durata orelor de legislație auto trebuie să fie de minimum 24 de ore pentru categoriile B și C. Aceste ore trebuie să fie efectuate într-o școală de șoferi autorizată și să fie predate de un profesor de legislație autorizat.

Legislația rutieră se împarte în următoarele categorii:
-indicatoare și marcaje rutiere
-semnalele polițistului
-semnalele luminoase
-poziția în timpul mersului și semnalele conducătorilor de autovehicule
-depășirea
-viteza și distanța între vehicule
-reguli referitoare la manevre
-prioritatea de trecere
-trecerea la nivel cu calea ferată
-oprirea, staționarea și parcarea
-circulația pe autostrăzi
-obligațiile conducătorilor auto
-sancțiuni și infracțiuni
-reguli generale
-conducerea preventivă
-măsuri de prim ajutor
-conducerea ecologică
-noțiuni de mecanică

Cuprinsul pregătirii teoretice cuprinde :

  1. Legislație rutieră – 14 ore
  2. Conducere preventivă și ecologică – 4 ore
  3. Cunoașterea și întreținerea automobilului – 2 ore
  4. Legislație specifică – 2 ore
  5. Primul ajutor – 2 ore

Concluzie

În concluzie, orele de legislație auto sunt un aspect crucial al pregătirii șoferilor pentru a obține permisul de conducere. Aceste ore acoperă o gamă largă de informații importante despre regulile de circulație, semnele și marcajele rutiere și legislația referitoare la conducerea pe drumurile publice. În plus, acestea trebuie să includă informații despre siguranța rutieră și conducerea defensivă, astfel încât cursanții să poată conduce în siguranță pe drumurile publice.

Înainte de a începe orele de legislație auto, este important ca cursanții să verifice dacă școala de șoferi la care se vor înscrie este autorizată și dacă instructorul este autorizat să predea aceste ore. De asemenea, este important să aveți o atitudine pozitivă și deschisă față de învățare, astfel încât să puteți profita la maximum de aceste ore.

În general, orele de legislație auto sunt un aspect important al pregătirii pentru obținerea permisului de conducere și vă pot ajuta să învățați cum să conduceți în siguranță pe drumurile publice. Asigurați-vă că respectați legislația rutieră și că vă mențineți mereu atenția la volan, astfel încât să vă puteți bucura de experiența de a conduce în siguranță.

Vă așteptăm la sediul Toni Auto pentru înscrieri la toate categoriile auto și atestate profesionale!

Pentru mai multe articole accesați: https://www.toniauto.ro/blog/.
Urmărește-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/ToniAutoCJ/
Ne găsiți la adresa din Cluj – Napoca, Aleea Bibliotecii nr. 10, lângă sensul giratoriu din cartierul Mărăști, în clădirea cu Telekom Poșta.
Pentru înscrieri contactați-ne la: 0754 215 215; 0748 233 780.

Citeste un articol Toni Auto: