Cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, vă anunțăm că școala noastră va fi închisă Vineri, 14.04.2023 și Luni, 17.04.2023.

5 lucruri de știut înainte să începi școala de șoferi

În ziua de astăzi, un permis de conducere este aproape obligatoriu pentru majoritatea oamenilor, iar tinerii nu fac excepție. Cu toate acestea, există multe detalii care pot influența procesul de obținere a permisului și modul în care vei urma cursurile. Mai jos sunt câteva particularități pe care ar trebui să le știi dacă vrei să obții permisul de conducere.

Timpul

Having too much work and too little time

Dobândirea permisului de conducere, implică un număr obligatoriu de ore de pregătire teoretică și practică.
Pe lângă acestea, în calitate de cursant, trebuie să exersezi chestionare și să studiezi legile pentru a înțelege mai bine cum trebuie să te comporți în trafic.
Pentru a nu-ți afecta rutină zilnică, trebuie să ai în vedere că orele de legislație și de conducere au loc într-un orar bine determinat și că va trebui să îți modifici programul pentru a-ți permite să ajungi la timp.

Când poți începe cursurile?

Funny businessman driving retro kids car outdoor

Dacă vrei să obții permisul de conducere la vârsta de 18 ani, încă mai ai posibilitatea de a începe o școală de șoferi la vârsta de 17 ani și 9 luni. Cu toate acestea, pentru categoria B, trebuie să treacă 3 luni până când poți susține examenul practic și să îți primești carnetul. Pentru categoriile C și C+E, vârsta minimă este de 21 de ani.

Poți face școala de șoferi în orașul în care nu ai domiciliul?

Pentru studenții care sunt înscriși la facultate, întrebarea care îi preocupă este dacă pot face școala de șoferi în orașul în care nu au domiciliul. Răspunsul este da, dar examenul final trebuie susținut neapărat în orașul de reședință. Cu toate acestea, studenții cu viză de flotant pot susține examenul final și în alt oraș, dacă doresc acest lucru.

Ce cărți de legislație ar trebui să îți cumperi?

Mulți caută cărți second-hand în ediții mai vechi pentru a economisi bani, dar acest lucru poate fi un dezavantaj deoarece legislația s-ar fi putut schimba între timp și să omiți învățarea anumitor lucruri importante. Școliile de șoferi recomandă în ultimii ani soluțiile online pentru învățarea teoretică. Pe lângă beneficiile evidente de a avea pe telefon toate informațiile, mediile de învățare din aplicațiile online te ajută să repeți întrebările problematice și îți oferă și soluția.

Cât durează școala de șoferi?

old lady driving a car


Depinde de factori externi, precum programul tău zilnic sau problemele de sănătate care te pot împiedica să participi la cursuri și examene. De aceea, este important să fii flexibil și să te asiguri că poți face față cerințelor școlii de șoferi. În plus, în funcție de școala de șoferi pe care o alegi, durata școlarizării poate varia. Unele școli oferă programe intensive de pregătire, care pot dura mai puțin de 4 săptămâni, în timp ce altele oferă programe de pregătire mai lungi, care pot dura câteva luni. Un alt aspect important de luat în considerare este timpul necesar pentru a-ți programa examenul practic. În funcție de locația ta și de numărul de elevi înregistrați la examenul respectiv, poate dura câteva săptămâni sau chiar luni până când poți să susții examenul practic. De aceea, este important să îți planifici timpul în mod corespunzător și să fii răbdător în timpul procesului de obținere a permisului de conducere.

Concluzie

Obținerea permisului de conducere poate fi o experiență interesantă și emoționantă pentru mulți tineri, dar poate fi, de asemenea, o provocare. Din acest motiv, este important să fii bine informat și pregătit pentru a face față cerințelor școlii de șoferi și a obține permisul de conducere într-un timp rezonabil. Câteva lucruri de reținut sunt că poți începe cursurile la școala de șoferi la vârsta de 17 ani și 9 luni și că durata școlarizării poate varia în funcție de școala de șoferi pe care o alegi și de factori externi.

Cu răbdare, determinare și pregătire adecvată, vei putea să îți obții permisul de conducere și să te bucuri de libertatea de a conduce pe drumurile publice.
Dacă îți dorești să obții permisul de conducere într-un timp cât mai scurt, însă fără a face rabat de la calitatea pregătirii teoretice și practice, atunci școala de șoferi ToniAuto este cea mai bună alegere pentru tine.

Cu o echipă de instructori experimentați și o metodologie de învățare modernă, ToniAuto îți va oferi toate instrumentele necesare pentru a obține permisul în cel mai scurt timp posibil și cu un nivel ridicat de pregătire. În plus, vei avea la dispoziție materiale didactice de calitate și vei beneficia de o pregătire practică temeinică, atât în traficul urban, cât și în afara orașului, pentru a fi pregătit în orice situație.

Deci, dacă ești în căutarea unei școli de șoferi de încredere, care să te pregătească pentru viața la volan într-un mod eficient și profesionist, ToniAuto este alegerea perfectă pentru tine!

Urmărește-ne pe Facebook : https://www.facebook.com/ToniAutoCJ
Înscrie-te în formularul de aici : https://www.toniauto.ro/contact/

Citeste un articol Toni Auto: